Karakalem Kursu

Karakalemle harikalar yaratmak ister misiniz? Tek bir renk ve bir rengin tonlarıyla resme boyut kazandırmak karakalemle mümkün olmakta. Karakalem kurşun, kömür, grafit gibi çizim araçlarıyla yapılan resimlere verilen addır.

Resme ilgi duyan, resim yapmak isteyen kişilerin bilmesi gereken ve temel tekniklerden biri olan karakalemi öğrenmek isterseniz, kursu nerelerde verilir merak ediyorsanız bu yazıda detayları bulabilirsiniz.

karakalem-kursu

İSMEK Karakalem Kursu

Karakalem Eğitimi 1.seviye

240 saat süreyle eğitimi verilen ve eğitim sonunda sertifika sahibi olacağınız karakalem kursunu İSMEK’te alabilirsiniz. Çizgi ile başlayan, çizimlerle, gölge ve kontür çalışmalarıyla resim becerilerinin gelişmesini sağlayan bir kurstur.

Karakalem Eğitimi 2.seviye

İsmek’te karakalem eğitimleri 2 seviye şeklinde verilmektedir. Ücretsiz karakalem kursundan yararlanabilmek için; karakalem eğitimi 1.seviye sertifikasına sahip olanlar ile meslek lisesi ve dengi okul, MYO ve fakültelerin ilgili bölümlerde öğrenci olan ya da mezun olanlar arasından uygulamalı sınav ile alım kursiyerler seçilmektedir. 240 saat süreyle verilen eğitim sonunda sertifika verilmektedir.

Busmek Karakalem Kursu: 240 saat süreyle eğitimi verilmektedir. Nokta, çizgi, açıklık, koyuluk, ışık, gölge temel bilgileri, perspektif ve karakalem resim teknikleri konu başlıklarını oluşturmaktadır.

Gasmek Karakalem Kursu: 120 saat eğitim süresi olan ve çizgi, oran ve orantı, doku, ışık, gölge, perspektif, anatomi, kompozisyon ve özgün karakalem çalışmaları içeriğini oluşturmaktadır.

Karakalem Resim Yapabilmek İçin Malzemeler Nelerdir?

Karakalem çizimlerinde başarının anahtarı sayılabilecek ilk unsur doğru malzeme seçimidir. Sadece yetenek değil, aynı zamanda malzeme de başarıyı tetikler. Çizimde özellikle kömür, grafit ya da kurşun kalem tercih edilmektedir. En eski çizim malzemesi olan kömür; günümüzde de bazı çizimlerde de kullanılmaktadır.

Başlangıç seviyesinde çizim malzemesi olarak kurşun kalem veya dereceli kalemler tercih edilir. Kurşun kalemler kendi arasında H ve B olarak nitelendirilir. Yani malzeme tercihi sıradan bir kalemden çok fazlasıdır.

Silgi tercihi de büyük önem arz etmektedir. Resimde kullanacağınız silgi güzel sileceği gibi toz da bırakmamalı. Bu sebeple çoğunlukla hamur silgiler tercih edilmektedir. Ayrıca silgi ile tonlama da yapmak mümkün olmaktadır. Yani sanatınızda küçük dokunuşlara silgi ile ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir