Keman Kursu

Keman ilk olarak 17. yüzyılda gelişme göstermeye başlamıştır. İlk keman yapımcısı ise İtalyalı Gaspara Da Salo adlı kişidir. Zamanla kemana artan ilgiyle kemana özel ünlü eserler yazılmaya başlanmıştır. (1)

Dünyaca ünlü müzik aletlerinden biri olan keman eşsiz güzellikteki sesiyle yaylı çalgılardan birisidir. Peki keman öğrenmek isteyenler ne yapmalı, kurslar nerelerde veriliyor? Ücretsiz keman kurslarıyla ilgili detaylı bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

ucretsiz keman kursu

İsmek Keman Kursu

Enstitü İstanbul İsmek’te keman kurslarından ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. 9 farklı programda keman eğitimi veriliyor. Ücretsiz keman kurslarını şöyle sıralayabiliriz.

Kabak Kemane

Türk halk müziğinde telli, yaylı ve deri kapaklı sazların tek örneği olan Kabak Kemane gövdesi kabak veya hindistan cevizinden üzeri ise deri olan iki veya üç telli halk çalgısıdır. (2)

Kabak Kemane 1.seviye; 128 saat süreyle verilen bu kurs ile kabak kemaneyi temel seviyede öğretmeyi amaçlanmaktadır. Kurs sonunda başarılı olanlara sertifika verilmektedir.

Kabak Kemane 1.seviye Egzersizleri Atölyesi: 32 saatlik bir eğitimle 1.seviye eğitimi pekiştirmek amacıyla yapılan uygulamalı eğitimlerdir. Kurs sonunda katılım belgesi verilmektedir.

Keman (Batı Müziği) 1.Seviye: Bu eğitimde Batı Müziğine dönük keman eğitimi verilmektedir. 128 saat sürmektedir ve kurs sonunda sertifika verilmektedir.

Keman (Batı Müziği) 1.Seviye Egzersizleri Atölyesi: Bu eğitimin amacı Keman(Batı Müziği) 1.seviye eğitimini pekiştirmektir. 32 saat sürmektedir. Katılım belgesi verilmektedir.

Keman (Batı Müziği) 2.Seviye: Bu eğitim 128 saat süreyle verilmektedir. Temel, ikinci ve ileri düzeyde öğretilmeyi amaçlamaktadır. Kurs sonunda sertifika verilmektedir.

Keman (Batı Müziği) 3.Seviye: İleri seviye eğitimdir. 128 saattir. Kurs sonunda sertifika verilmektedir.

Keman (Türk Müziği) 1.seviye: Kemanın tarihini, Türk musikisindeki yerini öğretmeyi amaçlayan eğitim programıdır. 128 saat sürmektedir. Sertifika verilmektedir.

Keman (Türk Müziği) 2.seviye: 128 saat süren bu eğitimde temel enstrüman ve yay kavrama teknikleri, entonasyon, yay çekme, basit makamlar öğretilmektedir. Kurs sonunda sertifika verilmektedir.

Keman (Türk Müziği) 3.seviye: İleri seviye eğitimdir. 128 saat sürmektedir. Sertifika verilmektedir.

Halk Eğitim Keman Kursu

Halk eğitim merkezleri ülkemizin her yerinde bulunan ücretsiz kurslardır. Keman kurslarından yararlanmak için başvuruya açık olan kurslara kayıt yaptırabileceğiniz gibi ön kayıt oluşturarak da yeterli sayıya ulaşılması durumunda kurslardan yararlanabilirsiniz.

Keman Eğitimi (Batı Müziği): Okur yazar olan, 7 yaşını dolduran kişiler yararlanabilir. 240 saat süren bu kursta; keman çalmanın temelleri, kemanda konumlar, teknikler, kemanda müziğinde dönemler, uygulama, geliştirme ve sergileme dağarcığı gibi eğitimler verilmektedir.

Kabak Kemane Eğitimi: Okuryazar olan, 13 yaşını dolduran kişiler başvuru yapabilmektedir. 350 saat süreyle verilmektedir. Temel müzik kavramları, çalgının temel pozisyon ve özellikleri, akort yapmak, basit dizelerde halk şarkıları ile çalgı repertuarı oluşturmak hedeflenmektedir.

8-12 Yaş Kabak Kemane Eğitimi 8-12 yaş grubuna verilecek olan bu eğitimde veli izin dilekçesi, okur yazar olma şartları aranmaktadır. 52 saatlik bir kurstur.

Keman Yapımcısı müzik aletleri yapımı kursu olan ve yeterliliğe dayalı bir kurs olup, 616 saat süreyle verilmektedir. 3.seviye bir eğitimdir.

1.Hüseynova, L. (2007). Tarihi gelişim sürecinde keman. Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi, 2(2), 115-125.

2.(2015,17 Mart). Vikipedi içinde. Erişim adresi 30 Haziran 2022:https://tr.wikipedia.org/wiki/Kabak_kemane

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir