Açık Öğretim Online Sınav Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Kurumlarının sınav tarihlerinin belli olmasıyla birlikte online sınavların nasıl yapıldığı merak konusu. Açık Öğretim 2021-2022 Yılı 2.dönem online (çevrim içi) sınavları 1 Mart 2022 saat 09:30’dan 10 Mart 2022 saat 23:59’a kadar devam edecek.

acik-ogretim-sinavi

Online Sınav Girişi Nasıl Yapılır?

Açık öğretim kurumlarında okuyan öğrenciler için beklenen sınav tarihleri geldi. Peki online sınav için giriş nasıl yapılır?

Online sınav girişi için T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile birlikte Açık Öğretim Kurumları bilgi yönetim sistemine giriş yapılması gerekmektedir.

Sınav başlamadan önce belirtilen sınav kurallarını dikkatle okumanız da herhangi bir olumsuzluk yaşamamanız adına iyi olacaktır.

Sınav süreniz boyunca sırayla açılacak sorular ekranda bir tane soru ve cevap seçenekleri şeklinde olacak olup, hangi dersten başlamak isterseniz o derse ait sınav için ‘Sınava Başla‘ butonu ile başlatılır, soru sayfasında ise ‘Kaydet ve İlerle ‘ butonu, Kalan Süreyi Gösteren Sayacı görebilirsiniz. Son soruda ise karşınıza gelecek buton ‘Kaydet ve İlerlebutonu yerine ‘Sınavı Bitir’ butonu size karşılayacaktır.

Dikkat edilmesi gereken hususlardan biri olan belki de sınavda en çok dikkat etmeniz gereken durumlardan sayılacak konu ise şudur; cevap verdiğiniz soruya geri dönüş mümkün olmadığından cevabı seçmeden önce emin olmanız lehinize olacaktır.

Sınav için aktif hale getirilen dersten herhangi bir soruya cevap verilmezse sınava girdi sayılacak ancak sınav puanı sıfır olarak değerlendirileceğini de önemli konulardandır.

Açık Öğretim Lisesi giriş ekranı http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx linki tıklayabilirsiniz.

Açık Öğretim Ortaokulu giriş ekranı için https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx linki tıklayabilirsiniz.

Online Sınavda Neler Dikkat Edilmeli?

Sınav tarihlerinin başlamasıyla birlikte belirtilen tarihler arasında sınava girilmesi gerekmektedir. Online sınavlar yurt içi ya da yurt dışı için aynı saat dilimleri içinde yapılacak olup, Türkiye saati uygulanacağından dikkat edilmesi sizin lehinize olacaktır.

Sınav esnasında internet kopması, bilgisayarın şarjı ile ilgili sorunların yaşanmaması gibi durumları yaşamamak için tedbirli olmak da lehinize olacaktır.

Sınav için herhangi bir başvuru oluşturmayan, derslerini başarı ile tamamlayan öğrenciler de sınav süresi bitmeden Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetim Sistemine girmeleri mümkün olmayacaktır.

Online sınavda ayrı ayrı her ders için 20 soruluk testler halinde sorulacak sorular için her ders için ayrı ayrı 25’er dakika süre belirlenmiştir.

Açık Öğretim Sınavlarının Geçersiz Sayıldığı Durumlar

  • Online sınava girmesi mümkün olmayan tutuklu ve hükümlü öğrencilerin online olarak sınava girmeleri durumunda geçersiz sayılıyor.
  • Bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi cihazlarından kaynaklanan sorunlardan, internet kaynaklı sorunlardan öğrenciler sorumlu tutulur. Bu tarz durumlar neticesinde telafi sınavı yapılmayacak ve sınava girmedi olarak sayılacaklardır.
  • Sınav esnasında açılacak herhangi bir uygulama, program, tarayıcı gibi sayfalar açılması halinde verilecek uyarı mesajı neticesinde halen kapatılmaması durumunda sınav geçersiz sayılmaktadır.
  • Yukarıda belirtilen sınav kurallarının ihlal edilmesi,
  • Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınava girilmesi durumunda sınavlar geçersiz sayılır.

Açık Öğretim Sınavlarına İtiraz Nasıl Yapılır?

Sınava ilişkin itirazlarınızı yapabilmek için sınav sonuçlarını beklemeden gerçekleştirebilirken, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar ise sonuçların AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden duyurulması ile başlayan 5 günlük süre içerisinde T.C Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası olmak üzere tercih edeceğiniz banka şubelerinden birine T.C kimlik numaranız ile 30 Tl itiraz ücreti yatırmanız gerekmektedir. e-itiraz modülü https://e-itiraz.meb.gov.tr üzerinden yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir