Küçükçekmece’de kurs arayışında olanlar için alanında uzman eğitmenler eşliğinde verilen birçok branşta kurs bulunmaktadır. Çocuk atölyeleri, meslek kursları, sanat ve yetişkin atölyeleri ile hizmet vermektedir.

Küçükçekmece Kültür Sanat Kursları
Çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğitimlerin bulunduğu kültür sanat kurslarına kimler başvuru yapabilir, başvuru için gerekli belgeler nelerdir gibi soruların cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Kurslara Kimler Başvuru Yapabilir?
Küçükçekmece Belediyesi kültür merkezi kurs başvurusunu, Küçükçekmece’de yaşayan 8-17 yaş arası çocuklarla, 18 yaş üzeri yetişkinler yapabiliyor.
Kayıt İçin Ne Gerekli?
Cennet, Sefaköy ve Atakent Kültür ve Sanat Merkezlerine başvuru işlemlerinde kimlik fotokopisi ve 1 adet vesikalık fotoğraf gerekmektedir.
Küçükçekmece Belediyesi Kurs Merkezleri ve Kursları
- CKSM; Cennet Kültür Sanat Merkezi
- SKSM; Sefaköy Kültür Sanat Merkezi,
- Atakent Kültür Sanat Merkezi
Yetişkin Kursları
Sanat Kursları; bu kısımda yer alan eğitimler arasında yağlı boya, akrilik boya, guaj boya, bağlama, kalifrafi, gitar, tanbur, perküsyon orkestrası, Türk sanat müziği korosu, Türk Halk Müziği Korosu bulunmaktadır.
Meslek Kursları; İngilizce A1 ve A2, Almanca A2 ve A2, Aşçı Çırağı, Pastacı Çırağı, Kadayıf Yapımı, Pide Yapımı,Miyuki ile Takı Yapım Teknikleri, Takı Yapım Teknikleri, Ön Muhasebe, Girişimcilik, Mantar Yetiştiriciliği, Diksiyon, Gümüş Kazaz Örücülüğü, 1.Kademe Okuma yazma, Türk İşaret Dili ve İlk Yardım eğitimi verilmektedir.
Çocuk Kurslarında ise yer alan eğitimleri şöyle sıralayabiliriz.
Braille Alfabesi; görme engelli bireyler için okuma yazmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan bu alfabeyi öğrenmeleriyle görme engelli bireyler için masal, şiir gibi materyaller oluşturulması amaçlanmaktadır.
Resim Sanat Eğitimi; resim sevmeyen çocuk neredeyse yoktur. Peki bu yaptıkları resme teknik kavramlarla yaklaşmalarını sağlamak nasıl olur? Desen, perspektif ve renklendirme alanlarında bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak amacıyla verilen eğitimlerdir.
Türk İşaret Dili: Bu eğitim ise işitme engelli bireylerle iletişim kurmayı amaçlayan planlanmış bir eğitim programıdır. Türk işaret dili eğitimi ile ilgili daha fazla bilgi almak için bağlantıya tıklayabilirsiniz. https://www.kursbilgisi.com/isaret-dili-ogretici-ve-tercumanligi/
Çocuklar İçin Mimari Tasarım Atölyesi Birçok çocuğun hayalini süsleyen mimarlık ve bu yolda gelişimlerine katkı sunacak bir eğitim programıdır.
Mutfak Atölyesi: Gelişimin önemli bir parçasında yer alan ve çocukların çok yönlü gelişmelerine, düşünmelerine katkı sunan mutfak aynı zamanda gelişmelerinde de çok önemli bir yere sahiptir.
Yaratıcı Drama: Güzel bir eğitim daha sizlerle. Duyusal, sosyal gelişime katkı sunan ve aynı zamanda sanatın mutfağında yer alacağınız bir eğitimdir
Gitar, Keman ve Bağlama Kursları: Bir enstrümanda kendini geliştirmek isteyen, çocuklarınızın yetenekleri doğrultusunda alacakları eğitimlerle sosyal gelişimlerine, bilgi ve beceri kazanabilecekleri eğitimlerdir.
Güzel Sanatlar Akademisi
2013 yılında Geleneksel Sanatlar Akademisi olarak yola çıkan ve günümüzde ise; Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile işbirliği ile yürütülen protokolle Küçükçekmece Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisi olarak yola devam etmektedir.
Ulusal ve uluslararası kültür sanat etkinlerinin yapıldığı bir sanat okulu olarak hizmet veren bu kurum Türkiye’de ilk defa görülen kamusal bir sanat merkezine dönüşmüş ve eğitimlerine devam etmektedir.
Müzik Akademisi
Müzik akademisinde eğitimler 8-16 yaş gurubu öğrenciler için genel yetenek sınavı ile eğitime hak kazanılmakta ve seçtikleri enstrümanla eğitim kariyerlerine devam etmektedirler. Öğrencilerin tercihine bağlı olarak 2 veya 4 yıllık akademik müzik eğitimi ise ücretsiz olarak verilmektedir. Kurs sonunda başarılı olanlara sertifika verilmektedir.
Başlıca branşlar arasında; bağlama, piyano, keman, gitar, elektrik gitar, perküsyon, armoni-solfej ve sanat tarihi bulunmaktadır.
Halk Dansları Topluluğu
Halk oyunlarıyla nesilden nesile kültürel mirasımız aktarılmaktadır. Halk oyunları ülkemizin dört bir köşesinde kültürlerin yansıdığı kültürel mirasımızdır.
Bilgi Evleri
Küçükçekmece Belediyesi bilgi evlerinde ücretsiz eğitim verilmekte olup, 1 adet vesikalık fotoğraf, kimlik fotokopisi ve üyelik formunun doldurulması ile kayıt yapılabilmektedir.
Bilgi Evine Kimler Başvurabilir?
İlköğretim öğrencilerinin başvuru yapabileceği bilgi evlerine 2.sınıftan 8.sınıfa kadar öğrenciler katılabilir. 7-13 yaş arası öğrenciler ve velilere yönelik hizmetler verilmektedir. Velileriniz ile birlikte bu kurslardan yararlanabilirsiniz.
Etkinlik temelli eğitimler 2,3 ve 4. sınıflara yönelikken, 5 ve 6.sınıflara ise bilgi temelli eğitimler verilmektedir.
LGS temelli eğitimler ise 7 ve 8.sınıflara yönelik destek kursları bulunmaktadır. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Sosyal Bilgiler, Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve İngilizce dersleri verilmektedir.
Küçükçekmece Bilgi Evleri
- Halkalı
- Cennet
- İkitelli
- Kanarya
- Mehmet Akif
- Sefaköy
- Yarımburgaz bilgi evleri bulunmaktadır.
Küçükçekmece Ücretsiz Kurslar
Küçükçekmece’de yer alan ve ücretsiz yararlanabileceğiniz kurslar arasında bulunan halk eğitim merkezi, ismek kursları da bulunmaktadır. Kısaca bilgi verecek olursak;
Küçükçekmece Halk Eğitimi Merkezi
Halk Eğitim Merkezleri ülkemizin her bir il ve ilçesinde yer alan ücretsiz eğitim kurumlarıdır. Birçok branştan yararlanabileceğiniz Küçükçekmece Halk Eğitimi Merkezi hakkında bilgi almak için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. https://www.kursbilgisi.com/kucukcekmece-halk-egitim-merkezi/
İsmek Küçükçekmece
İstanbullular için bulunmaz fırsatlar sunan İsmek’ten ücretsiz eğitim yararlanabilirsiniz. Küçükçekmece’de bulunan İsmek Kurs Merkezlerini görmek için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. https://www.kursbilgisi.com/kucukcekmece-ismek/

Merhaba ben Fatma Aydın. Bu site ile birlikte Türkiye’nin her yerindeki kurs bilgileri detaylarını öğrenecek, ücretsiz kurs bilgisi, İŞKUR kursları, halk eğitim ve İSMEK kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgiye ulaşabileceksiniz.