Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin en çok merak ettiği hususlardan biri de sınav tarihleridir. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültesi öğrencilerine yönelik güz ve bahar dönemleri ara ve dönem sınavlarıyla yaz okulu sınavı olmak üzere yapılan sınavlardır. Cumartesi ve pazar günleri yapılmaktadır. AÖF sınav tarihleri ne zaman yapılacak? Sınav takvimi nedir? Yazımızın devamında bulabilirsiniz.
2022-2023 eğitim öğretim yılı güz dönemi sınav soruları ve cevapları yayımlandı. Soru ve cevapları görmek için aos öğrenci sistemine girerek ilgili derslerin soru ve cevaplarını görebilirsiniz.
Anadolu Üniversitesi açıköğretim öğrencileri için sınav giriş yerleri belli oldu. Sınav giriş yerinizi görmek için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. https://aosogrenci.anadolu.edu.tr/

AÖF Sınavları Ne Zaman?
Yeni kayıt yaptıran ve kayıt yenileyen öğrenciler doğal olarak aöf sınav tarihlerini merak etmektedir. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı AÖF bahar dönemi ara sınavı 15-16 Nisan tarihlerinde, dönem sonu sınavı ise 27-28 Mayıs 2023’te yapılacaktır. Sınava gireceğiniz binayı kargaşa yaşamamak ve panik yapmamak adına en az bir gün önce görmeniz lehinize olacaktır.
Açıköğretim sınav takvimi ise aşağıda yer almaktadır.
Güz Dönemi Ara Sınavı | 10-11 Aralık 2022 |
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı | 21-22 Ocak 2023 |
Bahar Dönemi Ara Sınavı | 15-16 Nisan 2023 |
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı | 27-28 Mayıs 2023 |
Yaz Okulu Sınavı | 19 Ağustos 2023 |
Sınav İçin Gerekli Belgeler Nedir?
Sınava giriş belgeniz ile fotoğraflı ve onaylı kimlik belgeniz muhakkak olması gerekmektedir.
Fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi arasında; T.C kimlik kartı, KKTC kimlik kartı, T.C kimlik numaralı sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ile kanuni mirasçılarına ait Mavi Kart, geçici kimlik belgesi, yurt dışında yapılan sınavlarda T.C vatandaşları hariç o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belgenin olması gerekmektedir.
AÖF sınav giriş belgesi https://aosogrenci.anadolu.edu.tr adresinden ya da AÖF bürolarından alabilirsiniz. Belgede sınava gireceğiniz aöf sınav yeri il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saat bilgisi yazmaktadır.
Sınavda Nelere Dikkat Edilmeli?
Açıköğretim sınavında dikkat etmeniz gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikasında sınav salonundan çıkmanız mümkün değildir. Bu iki zaman dilimi dışında salondan çıkabilirsiniz. Herhangi bir sebepten ötürü sınav salonundan çıktığınızda ise sınava devam etmenize izin verilmemektedir. Sınavda yanlışlar doğruyu götürmektedir. Bu sebeple emin olmadığınız sorularda boş bırakmanız lehinize olacaktır.
Sınav başlamadan önce soru kitapçığını eksik ya da hatalı basım olması durumuna karşı hızlıca kontrol etmek gerekmektedir. Ad, soyad, T.C kimlik numaranız, sınav salon numaranız, sıra numaranız gibi bilgilerinizi eksiksiz doldurmanız gerekir.
Aöf sınavları her bir ders için 30 dakika olarak uygulanmaktadır.
Çıkmış sorulara ve cevaplara e-kampüsten uluşabilirsiniz. T.C kimlik numaranız ve şifrenizle oturum açarak derslerinizle ilgili sınav sorularına ve cevaplarına ulaşmanız mümkündür.
AÖF Geçme Notu Hesaplanır?
Her dönem yapılan ara sınav ve dönem sınavının ardından o derslerden başarılı sayılmanız için 35 puan ve üzeri olması gerekmektedir. Ara sınavın %30’u, dönem sonu sınavın %70’i alınarak hesaplanmaktadır.
Her notun harf ile gösterildiği sistemde FF kalmayı, AA ve CC arasındaki notun geçer notu, CD ile DD arası not ise “Koşullu Geçer” notu ifade etmektedir. Genel not ortalaması 2.00 üzerinde ise bu derslerden geçilirken, altında kalırsa akademik yetersizlik uyarısı olmaktadır.

Merhaba ben Fatma Aydın. Bu site ile birlikte Türkiye’nin her yerindeki kurs bilgileri detaylarını öğrenecek, ücretsiz kurs bilgisi, İŞKUR kursları, halk eğitim ve İSMEK kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgiye ulaşabileceksiniz.